100% puur katoen

De 100% katoenen sokken zijn anti transpiratie, naadloos en geschikt voor gevoelige voeten. Onze katoenen sokken zijn allemaal gemaakt van duurzaam katoen. Dit worden ook wel fair trade producten genoemd. Katoen neemt vocht op waardoor u minder last heeft van zweetvoeten. De katoenen sokken die wij verkopen zijn zonder naad op de tenen, ook wel naadloos genoemd. Bekijk al onze katoenen sokken

Losse boord

100% katoenen sokken hebben een losse boord. Mocht u niet van een wat lossere sok houden dan kunt u misschien beter even in ons assortiment kijken voor sokken met wat elastaan, dit is een blijvend rekbare stof.

Ruime boord

De medische diabetes sokken, ook wel apothekers sokken genoemd die wij aanbieden in onze webshop hebben een wijde boord. Deze zijn ook gemaakt van 100% puur katoen. Dit is vooral gedaan omdat diabetes/oedeem patiënten weinig andere materialen kunnen verdragen.

Biologische sokken van katoen

Biologisch katoen kent een aantal voordelen voor onze aarde:

  • 1. Bij het kweken van biologische katoen planten worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, hierdoor komen mens en dier niet in aanraking met deze giftige stoffen.
  • 2. Tijdens de oogst wordt er minder CO2 uitgestoten, wat ook weer bijdraagt aan een beter milieu.
  • 3. Het groeiproces van dit katoen verbruikt tot 50% minder water.

    Tot nu toe verkopen wij deze sokken nog niet, mocht er genoeg vraag zijn dan komen deze sokken ook bij dames-heren-sokken.nl in het assortiment.


    100% katoen in grote maten

    Wij verkopen sokken gemaakt van 100 procent katoen ook in de maat 47, maat 48, maat 49 en zelfs in maat 50.